Krullenbol groot, groen en wijds

 

Geen idee hoe je officieel heet maar voor ons ben je “die krullenbol”. Je was een onweerstaanbare verschijning in het plantencentrum en het was al snel duidelijk, je moest mee.
Lange dunne groene stelen die bovenaan uitlopen in groene schermen, ook blad, een soort van paraplu. Beetje groot want er was nog wel ruimte voor wat groens in de kamer.

Toen we je kochten zaten je stengels bij elkaar gebonden en toen we ze losmaakten vielen ze een beetje slapjes naar de grond. Geen paniek, het bleek dat je wel van een flinke slok water houd.
Nadat we je op een volle schotel hadden gezet ging het al snel beter. je stengels richtten zich op , de schermen spreidden zich wijds uit, en je bent de bezienswaardigheid van de kamer. Groot groen en toch fijntjes.
Je groei is bijzonder, vanuit de schermen begin je soms vrolijk opnieuw met wederom een stuk stengel en dan weer een scherm.

O ja, we hebben je wel eens bijna verspeeld. Te veel zon, te weinig water ik weet het niet meer maar je stengels werden droog en dor. Manlief was bijzonder doortastend en voordat ik ook maar kon zeggen “zullen we dat wel doen” was je helemaal gekortwiekt. Ik had er een hard hoofd in dat je dit ooit nog te boven zou komen. Maar wonder boven wonder bleek dit de juiste remedie te zijn. Voorzichtig kwamen er weer frisgroene stengels tevoorschijn, niet één of twee maar al snel weer een hele bos.

Je doet het weer onwijs goed dus wij begrijpen elkaar. Flink water af en toe een douche en niet te felle zon. Ik hoop dat we nog lang van je mogen genieten

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *